IMG_3549.HEIC

OMOS

Esbjerg Bryghus blev grundlagt i 2020 i et samarbejde mellem Ølværket og InWaves Craftbeer med målet om at bringe det gode øl ud til alle i Esbjerg og omegn, samt at være et socialt omdrejningspunkt for alle øl- nørder/elskere. Bryghuset i Jyllandsgade 14D åbnede op for gæster i tap roomet i juni 2021 og endelig i januar 2022 kunne man foretage det første bryg i de helt nye og moderne bryggerifaciliteter- en stor milepæl for alle i og omkring Esbjerg Bryghus!

Men Esbjerg Bryghus er meget mere end blot et nyt og moderne mikrobryggeri som enhver by og egn i Danmark efterhånden har fået gennem de sidste to årtier. I Esbjerg og det vestjyske område er der en veludviklet tradition for ølbrygning og et væld af forskellige typer af bryggerier, til trods for at der aldrig har været de helt store kommercielle ølbryggerier i byen.....

Sådan gik det til

Esbjerg Bryghus blev startet i sommeren 2020, hvor Ølværket med Carsten, Mikkel og Michael, som allerede var et etableret bryggeri i Esbjerg, gik sammen med hobbybryggeren og brygshop-indehaveren Lars Glindemann for at skabe et lokalt bryghus for Esbjergensere, turister og ølnørder. Hvor der kan serveres både eget øl, øl fra andre lokale bryghuse, samt spændende øl fra både ind- og udland.

I efteråret 2020 overtog kvartetten det gamle Carl Graff blikkenslager værksted i Jyllandsgade 14D. 2020 var noget påvirket af Covid-19, men også nogle strenge regler ift. bygningsregulativer og omkategorisering af lokaler, fra værksted til restauration med fødevaregodkendelse, satte en sej kæp i hjulet for åbningen. Det var derfor først 7 juli 2021 at vi endelige kunne slå dørene op for alvor og byde gæsterne indenfor i vores “taproom”.


Og 18. januar 2022, lavede vi det første bryg i det “nye Esbjerg Bryghus”, åbnet 105 år efter, at det oprindelige Esbjerg Bryghus lukkede ned i 1917.

I dag består Esbjerg Bryghus af Bryggeri, Taproom (Bar) en Ølshop samt smagelokale (Ølstuen), hvor vi kan afholde Ølsmagninger og som kan bruges til festlokale.
 

IMG_0077.jpg
IMG_3770.heic

MEn hvad så nu?

Vi ønsker med Esbjerg Bryghus at skabe et lokalt samlingssted, hvor atmosfæren er uformel og hyggelig. Vi værner om vores håndværk og det gode øl, men anerkender at ikke alle er til de kolde gyldne dråber, men foretrækker en god kop kaffe, vin eller sodavand. 

Vores ambition er at få noget af verdens bedste øl til Esbjerg, men også noget af Danmarks bedste. Vi har alt på hanerne, fra verdenskendte bryg til mindre lokale bryggerier.
Det er også vores ambition at skabe noget af Danmarks-, måske verdens bedste øl.

Vi har ikke mad, og kommer nok heller aldrig til at få det, men vi laver meget gerne samarbejder med de mange lækre restauranter, madsteder og lokale foodtrucks, som er eksperter i at lave lækkert mad, der passer til vores øl.  Det vil vi gerne støtte, og opfordre jer til at støtte. Derfor er det også tilladt at medbringe sin egen mad på Esbjerg Bryghus - så længe der tages hensyn til andre og man rydder op efter sig selv.